Smakelijke recepten
Smakelijk!
Kiwibessen kun je als lekker en supergezond tussendoortje of dessert vers en ongeschild eten. Ze zijn ook zeer lekker als ze worden toegevoegd aan yoghurt, ijs, of andere desserten.
nieuws

Het was alweer een mooi kiwibes seizoen met heerlijke vruchten. Dit jaar oogsten we met de telersgroep van UGent-HoGent meer dan 110.000 kg van deze gezonde snoepjes !

 

Heeft u zelf een leuk recept dan kan u dat steeds naar ons opsturen via het mail adres info @kiwibes.be en wij publiceren het op deze pagina.

Kiwibes cocktail
45 ml Bacardi
30 ml citroen sap (vers)
10 ml suikerstroop
5 ml Cointreau
6 rijpe kiwibessen


Bereidingswijze

Breng dit samen met een 8-tal ijsblokjes in een blender in mix totdat al het ijs vermalen is

Serveer in cocktail glazen

 
Kiwibes fruitsalade
16 gehalveerde kiwibessen
1 banaan, in schijfjes gesneden
½ papaya, in blokjes gesneden
2 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels limoen sap

Bereidingswijze (naar Jan Bilton)

Combineer het fruit in een kom en sprenkel het mengsel honing/limoen op het fruit. Heerlijk in combinatie met meringue !

 
Bavarois van Kiwibes
voor 4 personen:
24 kiwibessen
4 blaadjes gelatine
25 cl room
4 soeplepels frambozencoulis
2 soeplepels gesmolten chocolade
Bereidingswijze
Week de gelatine in koud water en pureer ondertussen 20 kiwibessen. Klop de room op. Warm 4 soeplepels kiwipuree op en meng er de gelatine goed doorheen. Voeg dit mengsel bij de rest van de kiwipuree en voeg er de geklopte room aan toe. Giet dit mengsel in een vorm (voor 4 porties: 4 potjes) en laat een nacht rusten in de koelkast.
Haal de bavarois uit zijn vorm, serveer met frambozencoulis en werk af met halve kiwibessen en met de gesmolten chocolade.
 
in de kijker
Lekker en gezond
De oogst zit erop. De voorbereiding van het nieuwe seizoen is reeds op gang getrokken. Veiling Hoogstraten zet nu reeds alles in het werk om de lekkere en gezonde kiwibessen volgend jaar in de winkels te brengen in samenwerking met de kiwibesgroep UGent-HoGent.
Lees meer...

RESEARCH
het eerste wetenschappelijk werk over de teelt van de kiwibes in België gebeurde aan de Hogeschool Gent, dept. Biowetenschappen. Na de integratie van de masteropleidingen aan de universiteiten ging het werk verder door aan de Universiteit Gent, faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, vakgroep Toegepaste biowetenschappen.
Lees meer...
Over de kiwibesBotanische infoGezonde feitenReceptenInfoformulier