In de kijker

Lekker en gezond

Eind augustus, begin september kunnen we terug de kiwibessen in de winkelrekken verwachten. Maar om een goede oogst te garanderen is er nog heel wat voorbereiding nodig. Een juiste snoei, bescherming van de jonge scheuten tegen lentevorst, een goede bestuiving,... het zijn maar enkele van de vele taken van de teler waar hij nu al mee bezig is. Veiling Hoogstraten is ondertussen druk bezig met het ontwikkelen en aanpassen van verpakking, info- en promotiemateriaal,... Ook het optimaliseren van de bewaring is één van de aandachtspunten van de veiling.
Eventjes geduld dus en dan kan je opnieuw genieten van overheerlijke en gezonde kiwibessen.

Het eerste wetenschappelijk werk over de kiwibes in Belgie gebeurde aan de Hogeschool Gent, departement Biowetenschappen. Na de integratie van de masteropleidingen aan de universiteiten ging het werk verder door aan de Universiteit Gent, faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, vakgroep Toegepaste biowetenschappen

De thesis "Verkennende studie van de commerciele teelt van kiwibes (Actinidia arguta)" van Dominique Van Haecke (juni 2007) onder promotorschap van Filip Debersaques (filip.debersaques@ugent.be) was de start van een uitgebreid onderzoek over de mogelijkheden van kiwibes in ons klimaat. 

in de kijker
Lekker en gezond
De oogst zit erop. De voorbereiding van het nieuwe seizoen is reeds op gang getrokken. Veiling Hoogstraten zet nu reeds alles in het werk om de lekkere en gezonde kiwibessen volgend jaar in de winkels te brengen in samenwerking met de kiwibesgroep UGent-HoGent.
Lees meer...

RESEARCH
het eerste wetenschappelijk werk over de teelt van de kiwibes in België gebeurde aan de Hogeschool Gent, dept. Biowetenschappen. Na de integratie van de masteropleidingen aan de universiteiten ging het werk verder door aan de Universiteit Gent, faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, vakgroep Toegepaste biowetenschappen.
Lees meer...
Over de kiwibesBotanische infoGezonde feitenReceptenInfoformulier